Wykonanie
Pralinki
migdałowo -
kokosowe, przepis zdrowszy, dla osób na diecie bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Marcepanowo -
kokosowe słodkie kulki, do przygotowania w kilka minut, które pięknie będą wyglądać również na
stole świątecznym :-).Składniki na 25 sztuk:2 szklanki zmielonych
migdałów2 szklanki
wiórków kokosowych1/3 szklanki
syropu klonowego2 łyżeczki ekstraktu z
migdałów2- 4 łyżki
wodyWszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do połączenia, aż wszystko zacznie się lepić - po ściśnięciu w dłoni można będzie uformować pralinki.
Wodę dodawać stopniowo, zaczynając od 2 łyżek, do 4 - tylko w razie potrzeby. Podobnie z ekstraktem z
migdałów - dodajemy powoli, do smaku.Formować pralinki, lekko zwilżać
wodą, obtaczać w wiórkach
kokosowych (dodatkowo oprószyłam
cukrem pudrem). Schłodzić.Przechowywać w lodówce.Smacznego :-).Źródło przepisu - eatgood4life.com