ßßß
Pralinki migdałowo - kokosowe, przepis zdrowszy, dla osób na diecie bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Marcepanowo - kokosowe słodkie kulki, do przygotowania w kilka minut, które pięknie będą wyglądać również na stole świątecznym :-).Składniki na 25 sztuk:2 szklanki zmielonych migdałów2 szklanki wiórków kokosowych1/3 szklanki syropu klonowego2 łyżeczki ekstraktu z migdałów2- 4 łyżki wodyWszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do połączenia, aż wszystko zacznie się lepić - po ściśnięciu w dłoni można będzie uformować pralinki. Wodę dodawać stopniowo, zaczynając od 2 łyżek, do 4 - tylko w razie potrzeby. Podobnie z ekstraktem z migdałów - dodajemy powoli, do smaku.Formować pralinki, lekko zwilżać wodą, obtaczać w wiórkach kokosowych (dodatkowo oprószyłam cukrem pudrem). Schłodzić.Przechowywać w lodówce.Smacznego :-).Źródło przepisu - eatgood4life.com