Wykonanie
niedziela, 11 Kwiecień 2010, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Przepis zaczerpnięty z blogu Ireny i Andrzeja . Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest to, że jego przygotowanie (bez pieczenia) zajmuje kilka minut. Trzeba uważać tylko na rodzaj
oleju. Najlepszy według mnie byłby
olej ryżowy bo ma najdelikatniejszy smak. Ja dałam inny i jedząc ciasto trochę przeszkadzał mi wyczuwalny smak
oleju. Poza tym ciasto wyszło bardzo pulchne, delikatne i smaczne.
składniki:2 szklanki
mąki1 szklanka
cukru1 szklanka
oleju1 szklanka
wody3 łyżki
kakao1 łyżeczka
sody oczyszczonejPiekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mieszamy wszystkie suche składniki. Dodajemy pozostałe składniki i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Blaszkę smarujemy
masłem i wylewamy ciasto. Pieczemy, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy.