Wykonanie
Kiedy najdzie Was ochota na coś słodkiego i baaaardzo szybkiego, polecam ten niezawodny przepis na ciasto w kubku pieczone w mikrofalówce!Na jedną porcję będziecie potrzebować:2 łyżki
mąkiłyżka
kakaołyżka
cukrułyżka
olejuwodamaleńka szczypta
solikubek, który można włożyć do mikrofalówkiCałość mieszamy w kubku dodając tyle
wody, żeby ciasto miało konsystencję gęstej
śmietany. Tak naprawdę to ja zazwyczaj robiłam „na oko”. I tak się uda!Rada:Ciasto wychodzi o dość mokrej konsystencji. Przypomina ona brownie. Jeśli chcecie
mieć bardziej puszyste ciasto, dodajcie
proszek do pieczenia (około 1/5 łyżeczki).Polecam również na niezapowiedziane wizyty! Z gałką
lodów smakowałoby na pewno wykwintniej, jak rasowy deser.Smacznego!zdjęcie pochodzi ze strony:http://www.foodista.com