Wykonanie
Już jakiś czas nic nie pojawiało się na blogu, ale spokojnie- koniec przerwy. Ostatnio za oknem piękna pogoda, tylko
owoców brakuje... Nie mogłam się powstrzymać i wyjęłam zeszłoroczne zamrożone
wiśnie :) Pierwotną wersję przepisu znalazłam na tym blogu .

Składniki:Suche:1,5 szklanki
mąki orkiszowych2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżki
kakaoMokre:3
jajka200g
jogurtu naturalnego4 łyżki
oleju kokosowego2 łyżki
syropu z agawy1 łyżka
syropu daktylowego+ tabliczka
czekolady (użyłam
mlecznej)2 szklanki
wiśni (użyłam mrożonych)Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuścić i ostudzić.W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre. Zawartości obydwu misek połączyć i wymieszać.
Czekoladę posiekać na kawałki, dodać do ciasta razem z
wiśniami.Formę (użyłam formy do babki) wyłożyć papierem do pieczenia, piec 30-40 minut w 180st.
