Przepis znalazłam w dodatku do gazety i po lekkiej modyfikacji na zdrowsze składniki, ciasto wyszło rewelacyjne! Użyłam malin, ale oczywiście wybór owoców jest dowolny :)Składniki:40 dag malin6 jajek2 i pół szklanki mąki orkiszowej typ 7001.5 szklanki ksylitolu2 i pół łyżeczki proszku do pieczeniapół szklanki oleju rzepakowego2 łyżki kakaoPrzygotowanie:Jajka ubić z ksylitolem.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać połączone składniki do jajek i ksylitolu.Do całości wlać olej, dokładnie wymieszać.Ciasto podzielić na pół.Do pierwszej części dodać kakao i dwie łyżki wody, wymieszać.Do podłużnej, dużej formy wlać jasne ciasto, posypać malinami, zalać ziemnym ciastem.Piec 45 minut w 180 stopniach.