Wykonanie
W całym domu pachniało
czekoladą..Piekłam już drugi raz to ciasto z przepisu z książki Gotuj i chudnij2 . Polecam ten przepis dla osób które są na diecie i kochają
czekoladowe smaki tak jak ja :)

Składniki1 kawałek 91 kcal50 ml
oleju rzepakowego70 g
cukru brązowgo(zmielić w młynku na puder)50 g gorzkiego
kakao80 g
mąki pełnoziarnistej2
jaja1 łyżeczka
aromatu waniliowego1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaWykonanieWlałam do miski
olej i wsypałam
cukier, wymieszałam razem. W osobnej misce ubiłam
jaja na puszysta pianę i dodałam do
cukru i
oleju razem z aromatem. Następnie dodałam
kakao,
proszek do pieczenia i
mąkę. wszystko wymieszałam razem na gładką masę. Przelałam do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej foremki( najlepsza będzie foremka kwadratowa 20cmx20cm). Ciasto piekłam ok. 20 minut w temperaturze 150 st. Charakterystyczne dla amerykańskiego brownies jest to, ze w środku jest wilgotne a na zewnątrz ma chrupiącą skórkę.



Opracowała Edyta