Co prawda sałatka ta kojarzy mi się bardziej wiosennie, ale dziadek właśnie przyniósł świeżą rzodkiewkę z działki, to czemuż by nie zużyć jej w ten sposób? :) Sałatka super sprawdza się jako śniadanie/drugie śniadanie do pracy.Składniki:pęczek rzodkiewek (nie pamiętam ile pęczek ma sztuk, ale ja miałam ich 15)3 ogórki gruntowepół puszki kukurydzy (super sprawdzi się też ugotowana i obrana 1 kolba)200g szynki gotowanej dobrej jakości (najlepiej poprosić o pokrojenie w plasterki)250g makaronu ryżowego4 solidne łyżki jogurtu3 łyżki majonezusól i szczypta słodkiej paprykiMakaron ugotować. Rzodkiewki, ogórki i szynkę pokroić w drobniuteńką kostkę. Wrzucić do miski, dorzucić kukurydzę i ugotowany makaron. Dodać jogurt i majonez, baaaardzo delikatnie posolić i dodać odrobinkę papryki. Wymieszać i zajadać.Smacznego :)