Wykonanie
Przepis pożyczony od szwagierki.Aktualnie w czasie remontu mieszkania nie mam za dużo czasu na gotowanie.Wtedy przypomniałam sobie o tej
sałatce. Przygotujesz ją w 20 minut.Na dodatek można ją różnorodnie doprawić, w zależności od upodobań.No i do bazowego
makaronu ryżowego "wrzucić" cokolwiek!
składniki:- opakowanie
makaronu ryżowego- jeden
ogórek wężowy-
krewetki (ok 800g)-
jogurt- odrobina
majonezu-
sól,
pieprzW garnku gotujemy osoloną
wodę.Do gorącej, ale już nie gotującej się
wody wrzucamy
makaron i czekamy ok 5 minut.Odcedzamy i kroimy.
Krewetki i
ogórka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.Mieszamy w misce z
makaronem.Przygotowujemy sos.
Jogurt mieszamy z
majonezem i
przyprawami.Wszystkie składniki wymieszać.Życzę Wam smacznego!