ßßß
Cookit - przepis na Kapuśniak z kiszonej kapusty
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Składniki
Kapusta kiszona
Liść laurowy
Ziele angielskie
Majeranek
Sól
Cukier
Żeberka
Mięso
Wykonanie
Jedno danie na obiad, czyli kapuśniak z
kiszonej kapusty
na żeberkach.Potrzebujemy:-3-4
żeberka
mięsne
-0,5 kg
kiszonej kapusty
-
liść laurowy
-
ziele angielskie
-
majeranek
-warzywko lub
sól
i
cukier
do smaku
Do garnka wlewamy ok. 2,5 l zimnej
wody
.Wrzucamy kilka ziaren
ziela angielskiego
, 2-3
liście laurowe
i wkładamy
żeberka
.Zagotowujemy, zbieramy "szum" a następnie dokładamy
kiszoną kapustę
.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości
żeberek
( ok. 1 godz.).
Wyławiamy
żeberka
i obieramy z
mięsa
.
Mięso
dzielimy na małe cząstki i dodajemy je do garnka z
kapustą
.To jest moment, kiedy doprawiamy do smaku, czyli dodajemy warzywko lub
sól
i
cukier
a także
majeranek
.Chwilę gotujemy i gotowe.
Kapuśniak możemy podać w talerzu, ale znakomicie smakuje w
chlebie
własnego wypieku...
Smacznego!
Źródło:
http://maminek61.blogspot.com/2013/11/kapusniak-z-kiszonej-kapusty.html
Przepisy powiązane
GROCHÓWKA Z KAPUSTĄ
Sposób przygotowania
Kapusta na żeberkach
" Polędwica sopocka"
Sylwestrowe szaleństwo czyli barszczyk dla leniwych
Składniki powiązane (0)