ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

nazwa

Wykonanie

Jedno danie na obiad, czyli kapuśniak z kiszonej kapusty na żeberkach.
Potrzebujemy:
-3-4 żeberka mięsne
-0,5 kg kiszonej kapusty
-liść laurowy
-ziele angielskie
-majeranek
-warzywko lub sól i cukier do smaku
Do garnka wlewamy ok. 2,5 l zimnej wody.
Wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego, 2-3 liście laurowe i wkładamy żeberka.
Zagotowujemy, zbieramy "szum" a następnie dokładamy kiszoną kapustę.
Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości żeberek ( ok. 1 godz.).
Wyławiamy żeberka i obieramy z mięsa.
Mięso dzielimy na małe cząstki i dodajemy je do garnka z kapustą.
To jest moment, kiedy doprawiamy do smaku, czyli dodajemy warzywko lub sól i cukier
a także majeranek.
Chwilę gotujemy i gotowe.
Kapuśniak możemy podać w talerzu, ale znakomicie smakuje w chlebie własnego wypieku...
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2013/11/kapusniak-z-kiszonej-kapusty.html