Wykonanie

Jeśli jesteście sceptyczni w stosunku do "odchudzonych" wypieków, to brownie zmieni Wasze podejście. Smakuje doskonale! Jest wilgotne i mocno
czekoladowe, jak to brownie. Kto by pomyślał, że nie zawiera
masła, a
cukru też nie dodaje się do niego zbyt wiele.
Czerwona fasola naprawdę czyni cuda;) Szkoda, że wcześniej nie upiekłam z nią brownie, ale lepiej późno niż wcale. Teraz chyba
będę często wykorzystywać ten przepis i Wam też go polecam.

- 1 puszka czerwonej (lub czarnej)
fasoli- 2
jajka- 1/2 szklanki
kakao- 100g posiekanej
gorzkiej czekoladylub
czekoladowych łezek + do posypania- 1 łyżeczka
oleju- 1 łyżeczka polewy balsamicznej(lub
octu balsamicznego)- 1 łyżka
mleka- 165g
cukru- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki
sody- 1/4 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej1)
Fasolę i
jajka rozdrobnić w blenderze na gładką masę.2) Dodać
kakao,
czekoladę i również rozdrobnić.3) Wlać
olej, polewę balsamiczną i
mleko.4) Zmiksować z
cukrem,
proszkiem do pieczenia,
sodą i
kawą.5) Przelać do formy 21x21cm wyłożonej papierem do pieczenia i posypać garstką
czekoladowych łezek.6) Piec w temperaturze 180 st. C przez 30-31 minuty lub"do (w miarę, jak to w przypadku brownie) suchego patyczka".Przepis stąd .Czas przygotowania: 1 godzinaLiczba porcji: 16Kaloryczność jednej porcji: 105 kcal