ßßß
składniki na dwie porcje:1 mały bakłżan3-4 zielone szparagi1/2 większego pomidora1 szalotkaser typu fetazielony pieprzsól morska3-4 gałązki świeżego tymiankuświeża natka pietruszkiolej ryżowyprzygotowanie:Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Bakłażana myjemy, kroimy w grubsze plastry, solimy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie delikatnie opłukujemy wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę. Szparagi myjemy i też kroimy na mniejsze części, pomidora kroimy w nie za drobną kostkę. Szalotkę kroimy dowolnie. Pokrojone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy tymianek, doprawiamy solą morską oraz zielonym pieprzem, dość obficie polewamy olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 15 minut.Na porcję ugotowanej quiny wykładamy upieczone warzywa, posypujemy rozdrobnionym na mniejsze kawałki serem, dodatkowo doprawiamy solą oraz pierzem i posypujemy świeżą natką pietruszki.Smacznego.