Wykonanie
O jej istnieniu dowiedziałam się i jej smak poznałam całkiem niedawno. Jest niezwykle delikatna, smaczna i bardzo zdrowa. Jedząc komosę
ryżową wzmocnimy cały organizm i uzupełnimy niedobory wielu witamin i minerałów: kwasów tłuszczowych,
białka, wapnia, fosforu, żelaza i wit. E. Bardzo łatwa w przygotowaniu, a w połączeniu z warzywami stanowi idealne zestawienie.

składniki na dwie porcje:1 mały
bakłżan3-4
zielone szparagi1/2 większego
pomidora1
szalotkaser typu
fetazielony pieprzsól morska3-4 gałązki świeżego
tymiankuświeża
natka pietruszkiolej ryżowyprzygotowanie:Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Bakłażana myjemy, kroimy w grubsze plastry, solimy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie delikatnie opłukujemy
wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę.
Szparagi myjemy i też kroimy na mniejsze części,
pomidora kroimy w nie za drobną kostkę.
Szalotkę kroimy dowolnie. Pokrojone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy
tymianek, doprawiamy
solą morską oraz
zielonym pieprzem, dość obficie polewamy
olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni na 15 minut.Na porcję ugotowanej quiny wykładamy upieczone warzywa, posypujemy rozdrobnionym na mniejsze kawałki
serem, dodatkowo doprawiamy
solą oraz pierzem i posypujemy świeżą
natką pietruszki.Smacznego.