ßßß

To bardzo zdrowe ciasteczka. Jest w nich dużo bakalii, płatki owsiane, nie ma mąki, cukru, za to jest banan :). Ciasteczka są bardzo chrupiące i delikatne. Zainspirował mnie ten przepis - klik , a poniżej moja wersja troszkę zmieniona. Ciasteczka wspaniale nadają się na słodką, naturalną i zdrową przekąskę między posiłkami, w takich momentach kiedy bardzo nam się chce coś zjeść ;).składniki:150 g suszonej żurawiny100 g nasion (słonecznika, dyni, sezamu)50 g rodzynek1 łyżka wiórek kokosowych4 kawałki gorzkiej czekolady1 większy banan2 białka50 g orzechów laskowych i włoskich3/4 szklanki płatków owsianychprzygotowanie:do miski wsypujemy ziarna i bakalie, dodajemy wiórki, drobniutko pokrojoną czekoladę. banana ugniatamy widelcem na miazgę, białka ubijamy na sztywno. rozgniecionego banana łączymy z białkami, mieszamy i dodajemy do przygotowanych ziaren i bakalii, mieszamy. piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. łyżką formujemy małe bakaliowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem. pieczemy 15 minut na złoty kolor, studzimy na kratce.smacznego :).