Wykonanie


To bardzo zdrowe
ciasteczka. Jest w nich dużo
bakalii,
płatki owsiane, nie ma
mąki,
cukru, za to jest
banan :).
Ciasteczka są bardzo chrupiące i delikatne. Zainspirował mnie ten przepis - klik , a poniżej moja wersja troszkę zmieniona.
Ciasteczka wspaniale nadają się na słodką, naturalną i zdrową przekąskę
między posiłkami, w takich momentach kiedy bardzo nam się chce coś zjeść ;).składniki:150 g
suszonej żurawiny100 g nasion (
słonecznika, dyni,
sezamu)50 g
rodzynek1 łyżka wiórek
kokosowych4 kawałki
gorzkiej czekolady1 większy
banan2
białka50 g
orzechów laskowych i włoskich3/4 szklanki
płatków owsianychprzygotowanie:do miski wsypujemy ziarna i
bakalie, dodajemy wiórki, drobniutko pokrojoną
czekoladę.
banana ugniatamy widelcem na miazgę,
białka ubijamy na sztywno. rozgniecionego
banana łączymy z
białkami, mieszamy i dodajemy do przygotowanych ziaren i
bakalii, mieszamy. piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. łyżką formujemy małe
bakaliowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem. pieczemy 15 minut na złoty kolor, studzimy na kratce.smacznego :).