Wykonanie
Stęskniona blogowania, ulubionych blogowiczek powróciłam! Zadowolona i wypoczęta, i od razu zapowiadam na blogu zmiany! Widać je już gołym
okiem bo zmienił się wygląd, a ponieważ w ostatnim czasie troszkę powróciłam do jedzenia
mięska ( ze względów zdrowotnych ) od czasu do czasu będą pojawiały się na blogu również
mięsne dania. Na początek grillowana
pierś kurczaka, grillowane
pieczarki i
brokuł. :)

Danie lekkie i bardzo smaczne.składniki dla dwóch osób:duża, świeża
pierś kurczaka2 duże
pieczarkidwie gałązki świeżej
bazylii1 duży ząbek
czosnkusólpieprzsłodka papryka3 - 4 łyżki
oliwy z oliwekorazkawałek
brokułaryż jaśminowyprzygotowanie:pierś opłukałam pod
wodą, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam na mniejsze części. do mniejszej miseczki wrzuciłam pokrojony drobniutko
czosnek, pokrojone gałązki
bazylii z listkami, dwie szczypty
papryki,
sól,
pieprz, dodałam
oliwę i wymieszałam. do tak przygotowanej marynaty wrzuciłam pokrojone
mięso, oraz pokrojone na mniejsze części kawałki obranych
pieczarek. całość wymieszałam ręką, aby każdy kawałek był dobrze zanurzony w marynacie i odstawiłam na 40 minut w chłodne miejsce.patelnię grillową dobrze rozgrzałam, układałam kawałki
mięsa oraz
pieczarki i grillowałam na złoty kolor z obu stron.gotowe
mięsko podałam z
brokułem ugotowanym na parze oraz z
ryżem jaśminowym.


smacznego :)