ßßß
Danie lekkie i bardzo smaczne.składniki dla dwóch osób:duża, świeża pierś kurczaka2 duże pieczarkidwie gałązki świeżej bazylii1 duży ząbek czosnkusólpieprzsłodka papryka3 - 4 łyżki oliwy z oliwekorazkawałek brokułaryż jaśminowyprzygotowanie:pierś opłukałam pod wodą, osuszyłam papierowym ręcznikiem, pokroiłam na mniejsze części. do mniejszej miseczki wrzuciłam pokrojony drobniutko czosnek, pokrojone gałązki bazylii z listkami, dwie szczypty papryki, sól, pieprz, dodałam oliwę i wymieszałam. do tak przygotowanej marynaty wrzuciłam pokrojone mięso, oraz pokrojone na mniejsze części kawałki obranych pieczarek. całość wymieszałam ręką, aby każdy kawałek był dobrze zanurzony w marynacie i odstawiłam na 40 minut w chłodne miejsce.patelnię grillową dobrze rozgrzałam, układałam kawałki mięsa oraz pieczarki i grillowałam na złoty kolor z obu stron.gotowe mięsko podałam z brokułem ugotowanym na parze oraz z ryżem jaśminowym.
smacznego :)