ßßß
Cookit - przepis na Łosoś z kaparami!
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łosoś z kaparami!
Składniki
Łosoś
Sól morska
Pieprz
Cukier
Cytryna
Oliwa z oliwek
Kapary
Natka pietruszki
Wino wytrawne
Ocet winny
Wykonanie
kawałki
łososia
(najlepiej ze skórą )
sól morska
świeżo zmielony
pieprz
cukier
cytryna
oliwa z oliwek
kapary
świeża
natka pietruszki
białe
wytrawne wino
lub
ocet winny
Kawałki
ryby
dokładnie umyłam i delikatnie osuszyłam papierowym ręcznikiem.
Skropiłam
sokiem z cytryny
, posypałam delikatnie
solą
,
pieprzem
i niewielką ilością
cukru
. Z wierzchu obłożyłam cienkimi plasterkami
czerwonej cebuli
i odstawiłam na 20 minut. Przed smażeniem ściągnęłam z
łososia
cebulę
. Kawałki
ryby
smażyłam na rozgrzanej na patelni
oliwie z oliwek
i kawałkami
cytryn
y, najpierw skórą do dołu ok. 3 minut, przełożyłam na drugą stronę i smażyłam 2 minuty.
Rybę
przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam na chwilkę do nagrzanego 180 stopni piekarnika. W tym czasie przygotowałam
kapary
. Odsączone na sitku
kaparki
i drobno pokrojoną
natkę
zielonej
pietruszki
poddusiłam lekko na masełku z dodatkiem
białego wina
( w zastępstwie może być
ocet winny
).
Źródło:
http://wkuchniuli.blogspot.com/2012/11/osos-z-kaparami.html
Przepisy powiązane
Łosoś z kaparami
Łosoś z kaparami
Łosoś z kaparami
Łosoś z kaparami
Łosoś z kaparami
Składniki powiązane (0)