Wykonanie

Jest to deser bardzo prosty, bardzo pyszny i bardzo jesienny :).Składniki:dowolna ilość
jabłekrodzynki,
cynamon,
cukier waniliowy,
miód,
płatki migdałowe, kilka kostek
czekolady,
orzechy,
bita śmietana.Odcięłam górną część
jabłek (tę od ogonka) i wydrążyłam gniazda nasienne.
Rodzynki i posiekane
orzechy wymieszałam z
cynamonem i
cukrem waniliowym i wypełniłam tym
jabłka. Dodałam troszkę
miodu i nałożyłam "bereciki" :).


Zawinęłam
jabłka w folię aluminiową i piekłam w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zdjęłam folię, posypałam
jabłka zmielonymi
orzechami, startą na tarce
czekoladą,
płatkami migdałów. Na wierzchu ułożyłam chwilkę wcześniej przygotowaną
bitą śmietanę i listek
mięty. Deser podany jeszcze ciepły smakuje pysznie. Połączenie schłodzonej lekko słodkiej
bitej śmietany i pieczonego
jabłka z dodatkiem
cynamonu jest po prostu boskie!Przygotowanie
bitej śmietany:30 ml
śmietany kremówkicukier puderŚmietanę dobrze schłodzić, następnie ubić z dodatkiem
cukru pudru. Ilość
cukru jak kto lubi, ja nie lubię zbyt słodkiej.

