Wykonanie
Ostatnia moja propozycja na zdrowe śniadanie z Tymbarkiem. Fajnie się nawet bawiłam układając kolejne przepisy :)Dziś proponuję błyskawiczne muffinki z
pieczarką, a do tego
twaróg z
jajkiem
Potrzebujesz: (śniadanie dla 2 osób)3 średnie
pieczarki2
jajka2 łyżki
otrębów owsianych4 łyżki
serka homogenizowanego naturalnego 0% tłuszczu2 łyżki pokrojonej w drobną kostkę
wędliny z
indyka1 łyżka drobno pokrojonego
sera żółtego1 łyżeczka suszonej
bazyliipłaska łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soliświeżo mielony
pieprzDodatkowo:3 duże plastry
pomidora2 łyżki
białego sera1 płaska łyżka
śmietany 18%1
jajko ugotowane na twardo i drobno posiekane
szczypiorek,
por lub liść
sałaty lodowej - drobno posiekanepo 1 szklance soku 100% TymbarkPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni
Jajka ubijamy aż podwoją swoją objętość. Dodajemy
serek homogenizowany i miksujemy do połączenia. Dodajemy pozostałe składniki oprócz
pieczarek.Szykujemy 3 papierki do muffinów lub 3 miseczki zrobione z folii aluminiowej (folią obwiązujemy dno szklanki i dociskamy, by odcisnęła kształt. Zdejmujemy i mamy miseczkę.Miseczki układamy na blasze do pieczenia. Do każdej wkładamy 1 łyżkę ciasta. Na środku ustawiamy obraną
pieczarkę i zalewamy równo pozostałym
ciastem.Wstawiamy do piekarnika na pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy i ostrożnie zdejmujemy folię.Składniki
twarożku mieszamy i nakładamy na wierzch muffinów. Przykrywamy plastrem
pomidora.Smacznego!