Dziś propozycja ciekawego urozmaicenia zwykłych ziemniaków.Potrzebujesz:80 dag ziemniaków1 jajkołyżkę mąki ziemniaczanej1 cebulęmasłooliwę z oliwekbułkę tartąprzyprawy: sól, pieprz, suszony lubczyk. Możesz doprawić wedle uznania czym chceszPrzygotowanie:ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i zgniatamy. Zostawiamy do wystudzenia.Doprawiamy do smaku i dodajemy cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i przesmażoną na maśle.Gdy już doprawimy dodajemy jajo i mąkę i dokładnie mieszamy. (oczywiście jeśli pośpieszysz się z dodaniem jajka to doprawiasz w ciemno... raczej surowego spróbować nie polecam).Formujemy wałki i obtaczamy w bułce. Smażymy na oliwie z oliwek na średnim ogniu (koło 5-7 minut powinno wystarczyć).Smacznego!