Po świątecznym obżarstwie, dzikich ilościach majonezu i jajek naszła mnie ochota na coś lekkiego.Na szczęście, od jakiegoś czasu jestem posiadaczką parowaru i często z niego korzystam. To prosty sposób na obiad, ponieważ wystarczy przygotować składniki i nastawić czas parowania.W międzyczasie robimy sałatkę ze świeżych wiosennych warzyw i gotowe!Pierś z parowaru i lekka sałatkaSkładniki:pierś z kurczakamieszanka mrożonych warzywsałataogórek świeżyrzodkiewkijogurt naturalnyulubione zioła, sól, pieprzPierś kroimy na kotlety i doprawiamy do smaku - solą, pieprzem i ziołami.Układamy na dolnym piętrze parowaru. Na górnym piętrze układamy mrożone warzywa.Parujemy przez 20 minut.W tym czasie robimy sałatkę - sałatę rwiemy na małe kawałki, a ogórka i rzodkiewki kroimy w półplasterki.Dodajemy jogurt i doprawiamy solą i pieprzem.Smacznego!