Wykonanie
Nie zawsze mamy czas na stanie przy garach. Nawet jeśli już go znajdziemy, to nie zawsze mamy na to ochotę, prawda? To danie powstało właśnie na takie dni, kiedy padnięci wracamy do domu i chcemy zjeść jakiś obiad, ale nie męczyć się za bardzo podczas jego przygotowywania.Autorką przepisu jest moja Mama, która po ciężkim dniu miała siłę jedynie obrać
ziemniaki i na szybko udusić
pierś kurczaka. Efekt przerósł nasze oczekiwania, więc wczoraj powtórzyłyśmy ową potrawę i postanowiłam podzielić się z
Wami przepisem :)
Pierś kurczaka wg przepisu mojej Mamy
Składniki:podwójna
pierś kurczakasól,
pieprz, ulubione
zioła (ja dałam
oregano,
tymianek i
lubczyk)
oliwaodrobina
wodyPierś płuczemy, osuszamy i przyprawiamy z obu stron. Rozgrzewamy
oliwę w garnku i obsmażamy dokładnie
mięso z obu stron. Następnie na dno wlewamy trochę
wody i zmniejszamy gaz. Dusimy przez 20-30 minut.Ja moje
mięso zjadłam z
brokułami po diabelsku (klik!)Smacznego!