Wykonanie
            Po przepysznym obiedzie jaki dziś zjadłam razem z rodzicami trzeba było wymyślić jakiś deser, którego przygotowanie nie zajmie kilku godzin a efekt będzie ciekawy.Po szybkim rekonesansie okazało się, że mamy 
serek mascarpone i 
biszkopty, więc deser sam się nasunął - tiramisu!W wersji, którą pragnę Wam zaprezentować deser ten powstaje w ok 15 minut, 
potem wystarczy go schłodzić i już.Szybkie tiramisu

Potrzebujemy:(nie 
powiem ile czego, bo to zależy ile chcemy porcji i jakie mamy apetyty :P )
serka mascarponeżółtka (
żółtek)
cukrubiszkoptów (ja miałam 
czekoladowe)
kawyjakiegoś 
alkoholu dla wzmocnienia smaku (ja miałam 
Malibu)wiórków 
czekolady do posypania
Żółtka ucieramy z 
cukrem na kogel - 
mogel w misce postawionej na garnku z gotującą się 
wodą (jeśli nie boimy się salmonelli i innych takich, to można zaryzykować surowizny...).Dodajemy do 
żółtek ser mascarpone, ucieramy na gładko i sprawdzamy czy masa jest pyszna czy ewentualnie potrzebuje jakichś poprawek.
Biszkopty kruszymy i wsypujemy na dno naszych wybranych naczyń. 
Kawę łączymy z 
alkoholem i tą mieszanką nasączamy 
biszkopty.Na 
biszkopty wykładamy masę 
serową, posypujemy wiórkami 
czekolady i schładzamy ok godziny.

Uwaga: bardzo syte! Smacznego!
