Wykonanie
To chyba moja ulubiona potrawa Wigilijna... No może walczy o podium z
rybą po grecku, ale obie nie mają sobie równych.

Potrzebujemy0,5 k g
ryby - u mnie mrożony
halibutwłoszczyznyżelaty nyprzyprawja j kaok pół
bułki do namoczeniaGAZY opatrunkowej
Rybę rozmrażamy i m iel i my w maszynce do
mięsa . Go t ujemy
wywar z
włoszczyzny, doprawiamy do smaku, bo to będzie nasz a gal aretka.
Wywar przecedzamy.
Rybę mieszamy z
bułką przepuszczoną przez maszynkę i
jajkiem, i doprawiam y
solą,
pieprzem i
koperkiem. Zawijamy w gazę tak aby utworzył się wał ek i wrzucamy na wrz ący
wywar. Go tujemy ok 20 minut.Gdy wyjmiemy
rybę przecedzamy
wywar i dodajemy do niego
żelatynę z g o dnie z instrukcją na jej opakowaniu.Przekładamy
rybę (bez gazy :P) na półmisek, ozdabiamy
marchewką z
wywaru i zalewamy
wywarem z
żelatyną. Studzimy,
potem wstawiamy do lodówki i czekamy aż się zet nie.Smacznego :)