Weekend majowy nadszedł więc zaszalałam w kuchni przyrządzając zdrowe ciasto bananowe. Zamiast mąki pszennej użyłam mąki i płatków owsianych. Aby ciasto nabrało lekko czekoladowego smaku, dodałam odrobinę gorzkiego kakao. Ciasto wyszło naprawdę delikatne i smaczne.Składniki:5 bananów1 szklanka mąki owsianej1 szklanka płatków owsianych2 jajka1/3 łyżeczki stewii1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego0,5 szklanki płatków migdałowych2 łyżki gorzkiego kakao1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka kardamonu4 łyżki masłakokosowegoPrzygotowanie:Piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Obrane banany zmiksowałam za pomocą blendera. Jajka wymieszałam trzepaczką z rozpuszczonym masłemkokosowym i serkiemwaniliowym. Następnie dodałam do bananów i wszystko wymieszałam. W drugiej misce wymieszałam wszystkie suche składniki i połączyłam z wcześniejszą masą bananową. Ponownie wszystko wymieszałam. Masę wyłożyłam na blachę pokrytą papierem do pieczenia, wyrównałam wierzch i włożyłam do piekarnika. Ciasto powinno być gotowe po około 50-60 minutach.