ßßß
Składniki:0,6 kg żeberek ekstra mięsnych1 cebula1 łyżka sosu worcestershire2 łyżki sosu sojowego3 łyżki przecieru pomidorowego (lub ketchupu)1 łyżka płynnego miodu1 łyżka syropu klonowegoSzczypta suszonego chiliSól, pieprzOliwa z oliwek do smażeniaPrzepis:Żeberka dzielimy na mniejsze części, myjemy i osuszamy (np. ręcznikiem papierowym). Następnie nacieramy mięso solą i pieprzem i smażymy na złoto z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Następnie usmażone żeberka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na oliwie, na której smażyły się żeberka, smażymy drobno posiekaną cebulę na złoto. Po usmażeniu cebuli, przekładamy ją na żeberka. W miseczce przygotowujemy glazurę, mieszamy miód, syrop klonowy, sos sojowy, sos worcestershire, przecier pomidorowy i chilli. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki i nakładamy go na żeberka. Tak przygotowane mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190C i pieczemy przez 110-130 minut. W połowie czasu pieczenia odwracamy mięso na drugą stronę i ewentualnie polewamy całość odrobiną wody.

