Składniki na dwie porcje.Składniki:1 woreczek ryżu200 g mięsa mielonego wołowego1 puszka kukurydzy konserwowej1/2 cebuli fioletowej1 puszka pomidorów krojonych2 łyżki koperku (opcjonalnie)Szczypta gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki chili w proszkuSól, pieprzOlej do smażeniaPrzepis:Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, do momentu aż się zeszkli. Następnie dodajemy mięso i smażymy ok. 10 minut ciągle mieszając. Po tym czasie dodajemy kukurydzę oraz pomidory w puszce. Całość dusimy ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy koperku i przyprawiamy całość do smaku chili w proszku, solą i pieprzem. Po zdjęciu chili z ognia, dodajemy do niego ryż (wszystko razem mieszamy).