Wykonanie
Chicken sweet potatoes under a cloud of
mangoPotrawa jest lekko pikantna ,ale delikatna. Smak
curry świetnie komponuje z
mango.


Składniki.2
udka z kurczaka1 łyżeczka
curry1/2 łyżeczki
przyprawy Kucharek2 ząbki
czosnku1 łyżka
oleju1
batat1
mango duże1
białkosól morskapieprz kajeński

Wykonanie.
Udka z kurczaka, wytrybować, pokroić na kawałki. Zrobić marynatę z
curry,
przyprawy do dań Kucharek, posiekanego
czosnku i
oleju. Do marynaty włożyć kawałki
kurczaka, wymieszać, odstawić do lodówki na 0,5 godziny.
Mango (duże, gotowe do jedzenia ) pokroić w kostkę i z połowy za pomocą blendera zrobić puree, dodać szczyptę
pieprzu kajeńskiego. Resztę odłożyć.
Batat pokroić w cienkie plastry i ułożyć warstwami w natłuszczonej formie. Posypać warstwy
solą morską.Przesmażyć krótko zamarynowane kawałki udek i przełożyć na
bataty. Posypać resztą
mango.Ubić pianę z
białek i delikatnie wymieszać z puree z
mango. Pianką przykryć zawartość formy i posypać
pieprzem kajeńskim.Piec 25 minut w temperaturze 180 stop.