Wykonanie
Frozen chocolate
cake with ice cream cherry.


Składniki.4
jajka175 g
cukru100 g
mąki1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki
kakao500 g
lodów wiśniowo-
śmietankowych50 g
czekoladyWykonanie.
Jajka utrzeć z
cukrem na pulchną masę.Dodać
mąkę przesianą z proszkiem i
kakao, wymieszać dokładnie.

Nałożyć do formy z kominkiem, 23cm.lekko natłuszczonej i piec w temp.180stop.przez 30 minut.Zostawić w formie do przestygnięcia i następnie wyjąć.Ściąć z wierzchu plaster o grubości 1 cm.Z reszty za pomocą noża i łyżki usunąć ciasto pozostawiając wokół i na dnie ściankę grubości 1 cm.Z zamrażalnika wyjąć
lody ,utrzeć łyżką, aż trochę zmiękną i wypełnić nimi ciasto.Przykryć wcześniej odciętym plastrem i zamrażać przynajmniej przez 2 h.Dobrze smakuje polane
czekoladą.Rada. Do tego ciasta dobre są też
lody miętowo-
czekoladowe.