Wykonanie
Rolls of chicken with spinach.

Składniki.

2
piersi z kurczaka5 dag
świeży szpinak4
pomidor suszone z zalewy1 ząbek
czosnku0,5
cebulaprzyprawa do dań Kucharek
pieprz białySos.5 szt
grzyby boczniaki0,5
cebula100 ml
bulion grzybowy50 ml
śmietana 36%pieprz czarnyWykonanie.
Piersi z kurczaka rozbić przez folię, doprawić.Ząbek
czosnku i
cebulę drobno pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, dodać liście
szpinaku, chwilę przesmażyć wszystko razem. Doprawić
przyprawą do dań Kucharek i
pieprzem. Przestudzić, całość posiekać i farsz położyć na filetach z
kurczaka. Zwinąć w ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia.Piec w piekarniku 20 minut w temp. 190 oC. Po 20 minutach odwinąć, wyjąć z folii i zapiec pod grillem około 5 minut.W czasie pieczenia rolek, zrobić sos.
Cebulę pokroić w kostkę, boczniaki w paski. Przesmażyć na patelni, doprawić, podlać
bulionem grzybowym, poddusić i dodać
śmietanę, zredukować.Rolki z
kurczaka podać polane sosem.