ßßß





Składniki;1 duży podwójny filet z kurczaka6 plastrów suszonych pomidorów1 szklanka kremówki 30%125 g kremowego serka o smaku Tapas Arla1 duża cebula3 ząbki czosnku4 łyżki oliwy1 łyżka ziół śródziemnomorskichsól morska do smakubiały pieprz do smakuSposób wykonania:Filet z kurczaka myjemy kroimy w poprzek na cm plastry.Oprószamy z każdej strony ziołami śródziemnomorskimi. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy drobno, suszone pomidory również kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę obsmażamy mięso z każdej strony po kilka minut,gorące przekładamy do garnka przykrywamy pokrywką.
Cebule z czosnkiem i pomidorami zrumienić na tłuszczyku z patelni, całość przełożyć do mięsa, wlać śmietankę , oraz dodać serek, wymieszać, gotować około 10 minut aż sos zgęstnieje, doprawić solą do smaku, podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Smacznego!