Wykonanie
Salad with shrimps.


Składniki.6 szt
krewetek6 dag
ryż basmati i dziki0,5 szt.
awokado0 , 5 szt. grapefruitliście
szpinaku1 łyżeczka
sok z cytrynyprzyprawa do potraw Kucharek
pieprz1 łyżeczka
sos sojowychilli2 łyżeczki
oliwa z oliwek2 łyżeczki
ocet balsamicznyWykonanie.
Sos sojowy,
chilli,
przyprawę do potraw Kucharek,
pieprz i
oliwę z oliwek wymieszać i zamarynować
krewetki, około 30 minut.Listki
szpinaku umyć, osuszyć, rozłożyć na talerzu, skropić
octem balsamicznym.
Ryż ugotować z dodatkiem
przyprawy do potraw Kucharek.
Awokado obrać ze skórki ,pokroić w kostkę, skropić
cytryną. Grapefruit wyfiletować i również pokroić w kostkę.Na rozłożone liście
szpinaku, położyć metalowe kółko ( ausztycher) i kolejno nałożyć -
ryż,
awokado i cząstki grapefruita. Udekorować przesmażonymi krótko na 1 łyżeczce
oliwy z oliwek krewetkami. Całość skropić
octem balsamicznym.