Wykonanie

Lubię pożywne sałatki, które można zapakować w pudełko i zabrać do pracy. To jedna z takich właśnie :)Sycąca i bardzo smaczna, idealna na dla fanów
krewetek ;) Na jej przygotowanie nie potrzeba dużo czasu, można z powodzeniem użyć
ryżu, który został z poprzedniego dnia czy nawet zastąpić go
kuskusem :)Pysznie i szybko - tak jak lubię :)

Składniki : ( 1 porcja )* 150 g ugotowanego dzikiego
ryżu,* 1 garść
szpinaku, poszatkowanego,* 1/2
chili, drobno posiekane,* 2 łyżki
soku z cytryny,* 2 łyżki
oliwy,*
sól,
pieprz,* 1/2
papryki ( u mnie dwie malutkie ), pokrojonej na kawałki,* 10
krewetek królewskich,Przygotowanie :Do łyżki
oliwy dodaj posiekane
chili,
sok z cytryny i
krewetki. Zmieszaj i odstaw na chwilę ( możesz zostawić na noc ).Zamarynowane
krewetki podsmaż nadziej na wykałaczki i podsmaż na patelni około 2 minut z każdej strony do czasu aż zmienią kolor na różowy.W misce zmieszaj ugotowany
ryż ze
szpinakiem i
papryką, dodaj łyżkę
oliwy, przypraw
solą i
pieprzem.Podawaj razem z
krewetkami.