Wykonanie
Zainspirowana wpisami na różnych blogach dotyczącymi przyrządzania potraw z produktami firmy Blue Dragon postanowiłam udać się po jakiś sosik. Polecane gorąco są sosy Blue Dragon w saszetkach. Pamiętacie jak smakował mi ten sos ze słoika, który udało mi się w ramach promocji dorwać w Biedronce... więc tym razem nie może to byc sos
curry, bo dzisiaj potrzebuję jakiegoś innego smaku... wybrałam zatem HOI SIN & GARLIC - Stir Fry Sauce.Kiedy w koszyku miałam już sos dobrałam jeszcze tylko
pierś z kurczaka i trzy
papryki - czerwoną, zieloną i
pomarańczową... i pędem do domu... Wio gotujemy z Blue Dragonem.SKŁADNIKI:1 niewielka
pierś z kurczaka ( dziś obiad tylko dla mnie samej),1/2
papryki czerwonej,1/2
papryki zielonej,1/2
papryki pomarańczowej,
ryż biały,saszetka sosu Blue Dragon - HOI SIN & GARLIC,
przyprawy -
sól,
pieprz,
chilli,WYKONANIE:
Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie kosteczki. Doprawiamy
pieprzem,
solą i
chilli. Wrzucamy na rozgrzanego odrobiną
oleju woka i podsmażamy
mięso.Dodajemy wszystkie
papryki.
Ryż gotujemy. Kiedy
kurczak jest już odpowiednio podsmażony i warzywa są miękkie dodajemy z saszetki sos. Co prawda jest go niewiele, więc ja troszkę dodałam
wody - może to i dobrze, bo wtedy troszkę złagodniał. Około 10 minut trzymamy
mięso i sos na wolnym ogniu mieszając.Podajemy z
ryżem.Może sosu w saszetce nie jest dużo, ale na obiad dla jednej osoby wystarczy - ja oczywiście miałam tego smakowitego kurczaczka na dwa dni. Następnym razem planuję kupić równie popularny
sos TERIYAKI.SMACZNEGO !!!