ßßß


Biszkopt:6 jaj3/4 szklanki cukru1 szklanka mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić na sztywną pianę. Do ubitej piany dodać cukier i ubijać aż do rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto przełożyć do blaszki 21x32 i upiec. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.Mus śliwkowy:1 słoik śliwek wraz z kompotem4-5 łyżeczek żelatynyWykonanie:Od śliwek odlać 1/2 szklanki kompotu, a resztę zmiksować wraz ze śliwkami, lekko zagotować. Żelatynę namoczyć w odlanym kompocie, a następnie dodać do gorącego musu i mieszać tak długo aż żelatyna całkowicie się rozpuści.Masa śmietanowa:1 szklanka śmietany kremówki1 mały serek mascarpone3 łyżeczki żelatynycukier puder do smaku1-2 dowolne wafelki czekoladoweŻelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę i serek ubić z dodatkiem cukru i pod koniec wlać letnią żelatynę. Wafelki rozkruszyć i wymieszać z ubitą śmietaną.Przełożenie ciasta:1 biszkopt2 mus śliwkowy3 biszkopt4 masa śmietanowa5 starta czekolada