Moja córka bardzo chciała kolorowe ciasto, które zobaczyła w cukierni. Wspólnymi siłami zrobiłyśmy podobne. Bardzo jej smakowało.Składniki na biszkopt:4 jaja2/3 szklanki mąki1/2 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem. Ciągle ubijając dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wmieszać do ubitej masy jajecznej. Ciast wylać do wyścielonej papierem do pieczenia 23x28 i upiec.Warstwa śmietanowa:4 śnieżki900 ml zimnego mleka8 łyżeczek żelatyny3 różnokolorowe galaretkiWykonanie:Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 1 szklance wody i pozostawić do zastygnięcia, a następnie pokroić w kostkę. Żelatynę zalać 100 ml zimnego mleka, pozostawić do spęcznienia, a następnie podgrzewać, aby żelatyna się rozpuściła. Resztę mleka wlać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżki i ubić na sztywno. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i dobrze wymieszać. Do ubitej śmietany wmieszać pokrojone galaretki, a następnie wyłożyć na wcześniej upieczony i wystudzony biszkopt.Dodatkowo:2 galaretki jednakowego koloru rozpuścić w 3 szklankach wodyTężejącą galaretkę wyłożyć na zastygniętą masę śmietanową.