To ciasto piekłam na pasowanie ucznia,bardzo się spodobało dzieciom i również bardzo im smakowało. Oczywiście wówczas do kremu nie dodawałam spirytusu lecz sok z cytryny.Podstawa (imitacja ziemi)15 dag kokosu15 dag suchego maku15 dag cukru6 białek ( żółtka do kremu )1 łyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Białka ubić utrwalić cukrem, a następnie dodawać po łyżce mak i kokos oraz mąkę ziemniaczaną. Upiec.2 rolady kakaowe lub orzechowe:5 jaj6 łyżek kryształuWykonanie:Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka oraz łyżkę octu, następnie 2 czubate łyżki mąki pszennej, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 2 łyżki kakao i ½ łyżki proszku . Upiec na dużej blaszce ( od piekarnika ) skręcić jak roladę. Wykonać dwukrotnie.Masa:6 żółtek od podstawy¾ szklanki cukru2 cukrywaniliowe0.6 l mleka30 dag tłuszczu (palma + masło)2 czubate łyżki maki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejspirytusWykonanie:Żółtka utrzeć z cukrami na puszysta masę. 1/2 l mleka zagotować i zalać nim utarte żółtka, zagęścić zawiesiną z reszty mleka i mąk. Zagotować a następnie wystudzić. Tłuszcz utrzeć połączyć z budyniem zaostrzyć spirytusem. Masę podzielić na 3 części. Roladę rozwinąć i delikatnie posmarować jedną częścią masy, w środek można dać pasek galaretki a następnie zwinąć.Na podstawę wyłożyć ostatnią część masy po bokach umieścić rolady a w pusty środek poukładać brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką.Smacznego!