21:08Składniki:- 2/3 kostki tofu- makaron z fasoli- sól, mieszanka curryNa sos:- pół czerwonej papryki- pół pomidora- 3 ząbki czosnku- 1/4 strąka zielonej pepperoni- trochę szpinaku- szczypta soli i białego pieprzuTofu pokroić na plasterki. Na talerz wysypać sól i curry i lekko zamieszać. Obtoczyć w tym tofu z obu stron i palcami rozprowadzić przyprawy równomiernie. Usmażyć z obu stron na odrobinie oleju/oliwy. Makaron ugotować i odcedzić. Paprykę, czosnek i pepperoni poddusić z odrobiną oliwy na małym ogniu. Po 10 minutach dorzucić pomidora i szpinak, doprawić i dusić 5 minut. Wyłożyć wszystko na talerz, polać sosem, ozdobić kiełkami (u mnie czarnej rzepy).Podziel się tym postem!Może Cię zainteresuje: