To ciastowa wersja mojego ulubionego batonika :pSkładniki:Ciasto* 6 jajek* 1 szkl. cukru* 1szkl. oleju* 2 szkl. mąki pszennej* 3-4 łyżki kakao* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżeczka sody oczyszczonejKrem :* 200g margaryny* 100g mielonych orzechów laskowych* 3/4 szkl. mleka* 1 i 1/2 szkl. mleka w proszku*2 łyżki mioduBiałka z cukrem ubić i nie przerywając miksowania dodawać po 1 żółtku. Następnie wlać olej i chwilę ubijać. Mąkę z kakaem, proszkiem i sodą powoli dodawać do masy jajecznej. Dobrze wszystko zmiksować. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez 40 min. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty.Margarynę rozpuścić, a gdy wystygnie dodać orzechy, mleka i miód. 2/3 masy użyć do wyłożenia ciasta , resztę wykorzystać na wierzch placka.SMACZNEGO!