Witam, jak już pisałam we wcześniejszym poście dodaję dzisiaj drugi przepis, odnoście deseru.Składniki:1 kg sera trzykrotnie mielonego1 galaretka pomarańczowa4 łyżeczki żelatynypuszka brzoskwińbiszkopty na dnołyżka esencji waniliowejskórka z dwóch cytryn1/2 szklanki cukruPrzygotowanie:Zagotować pół litra wody i rozpuścić galaretkę ,a następnie przełożyć w zimne miejsce do schłodzenie.Następnie rozpuszczamy żelatynę w odrobinie wody i też odstawiamy do ostygnięcia.Masę serową mieszamy z esencją waniliową, starta skórką cytrynową, cukrem i żelatyną.Na dno tortownicy wykładamy biszkopty a następnie wylewamy masę serową.Układamy plastry brzoskwiń i zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy całość do lodówki do schłodzenia na dwie godziny przed podaniem.