Wykonanie
Hey!...Kolejny szybki myk dziś u mnie. Poszperałam trochę w lodówce i natknęłam się na tak zwane koncóweczki;p A to jakieś plastry
sera, a to otwarte opakowanie warzyw na patelnię a to odrobina
groszku z
marchewką...i to tak leży i czeka...No to co
będę wymyślać, jak
mogę wszystko to połączyć w coś smacznego i bardzo szybkiego zarazem. Dobrze się złożyło, bo zostało mi w zamrażarce jeszcze jedno
ciasto francuskie, które wykorzystałam jako tartę;) Swoją
drogą znów trzeba uzupełnić zapasy ;p...Wracając do kuchni, jak macie
smaka, zapraszam do siebie;)Przygotowanie: około 30 minutKoszt: około 15 zł (wszystko miałam)Składniki:1
ciasto francuskie (okrągłe)pół opakowania warzyw na patelnięćwierć opakowania
marchewki z
groszkiem5 plastrów
sera żółtego z
pieprzemłyżka
margaryny Kasiasól morskapieprz1
pomidortłuszcz do smarowania formyTartę wyjmuję odpowiednio wcześniej z zamrażarki, żeby się odmroziła, ważne żeby się nie połamała przy rozwijaniu.Warzywa smażę na rozgrzanej patelni z
margaryną - aż zmiękną. Doprawiam do smaku.Formę smaruję odrobiną
margaryny, układam w niej ciasto, następnie dodaję warzywa. Na wierzch dodaję pokrojonego w plastry
pomidora, na którego kładę
ser.Zapiekam w 180 stopniach z termoobiegiem 12 minut na środkowej półce.






Czekam na Wasze propozycje konkursowe...;)http://olalallola.blogspot.com/2013/06/may-konkurs-lalloli.html