Wykonanie
Tęcza soczystych smaków...

Cała tęcza warzywnych smaków -
czarne oliwki, mix
zielonych sałat,
pomidorki,
żółta papryka i
szczypior, a do tego czarna quinoa, zwana także komosą
ryżową i lekki dressing. Taka pełna kolorów
sałatka daje zastrzyk pozytywnej energii w pochmurne dni . :)Quinoa bogata jest w
białko, błonnik i węglowodany, dzięki
czemu posiłki z jej udziałem są sycące i wysokoenergetyczne. Do tego nie zawiera glutenu ani cholesterolu. Jeśli jeszcze jej nie próbowaliście,
pora to zmienić! :)Składniki (na dwie porcje):pół szklanki czarnej komosy ryżowej (czarna quinoa),pół opakowania mixu
sałat,10
pomidorków koktajlowych,pół szklanki czarnych
oliwek,pół
żółtej papryki,1/3 pęczka
szczypiorku,łyżeczka
oleju lnianego,łyżka
oliwy z oliwek,łyżka
soku z cytryny,
sól,
czarny pieprz.Jak to zrobić?Komosę przepłukujemy, a następnie gotujemy około 25 minut. Po ugotowaniu odcedzamy.Myjemy
sałatę,
pomidorki,
paprykę,
szczypiorek.
Pomidorki przekrawamy na połówki,
paprykę kroimy na małe paseczki,
szczypiorek siekamy drobno.
Oliwki przekrawamy na połówki i wyciągamy z nich pestki.W małej miseczce przygotowujemy dressing. Mieszamy ze sobą
oliwę z oliwek,
olej lniany,
sok z cytryny, doprawiamy
solą i
czarnym pieprzem.Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą i skrapiamy dressingiem.

SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI !! :))