Wykonanie
            Witam WszystkichCzerwiec to dla mnie zazwyczaj czas sesji egzaminacyjnej,a wtedy moje zapotrzebowanie na 
czekoladę przybiera 
sile, dlatego w mojej głowie zrodził się pomysł na tartę. Na tartę z 
czekoladą, której zabraknąć nie może i 
owocami, bo warto korzystać z tego, że mamy sezon na świeże 
owoce. Przechadzając się na zakupach zastanawiałem się, którą 
czekoladę wybrać i jakie 
owoce wykorzystać, ostatecznie stanęło na białej 
czekoladzie i jagodach. Połączenie fantastyczne kolorystycznie jak i 
smakowo.Potrzebne Nam będą:

Składniki na spód ciasta:200g 
mąki pszennej3 łyżki 
cukru1/2 kostki 
masłajajkoSkładniki na masę 
czekoladową:2 tabliczki 
białej czekoladykubek 
śmietanki 30%125g 
jagódDo miski dodajemy 
mąkę, 
cukier, 
jajko i 
masło.

Składniki ugniatamy do uzyskania jednolitej masy. 
Ciastem wykładamy spód i boki formy nasmarowanej 
masłem,po czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.

Ciasto pieczemy przez 25 minut. W tym czasie przygotowujemy masę z 
czekolady. Na garnuszka wlewamy 
śmietankę i wrzucamy połamane tabliczki 
czekolady. Następnie podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

Upieczone ciasto wyjmujemy z pieca i po jego ostygnięciu wsypujemy na jego wierzch 
jagody.

Następnie wierzch zalewamy uzyskaną masą z 
czekolady i 
śmietanki i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie możemy wraz z bliskimi lub w gronie znajomych albo i we własnym osobistym towarzystwie zajadać tartę.
