Wykonanie

Czas na połączenie zimy i lata. W dzisiejszym menu na weekend przedstawiam wam "
Czekoladowe muffinki z
malinami". To jedne z wielu babeczek, które uwielbiam za połączenie
malin z
czekoladą bo to chyba najlepsze połączenie na świecie. Możemy wykorzystać świeże lub mrożone
malinki z jednym i drugimi babeczki wychodzą genialne z resztą sami zobaczycie :)Składniki ( 16 sztuk) :225 g
mąki pszennej,2 łyżki
kakao,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,pół łyżeczki
sody oczyszczonej,100 g
gorzkiej czekolady,2
jaja,300 ml kwaśnej
śmietany (18%),80 g
brązowego cukru,60 g
białego cukru,80 ml
oleju rzepakowego,2 szklanki
malin,Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej !W jednym naczyniu umieszczamy wszystkie suche składniki :
mąkę,
kakao,
proszek do pieczenia,
sodę oczyszczoną.
cukry. W drugim naczyniu dajemy same mokre a mianowicie : roztrzepane
jajka,
olej,
śmietanę. Oba naczynia połączyć i wymieszać. Na końcu dodać posiekaną
czekoladę. Wlewać ciasto w papilotki na babeczki a następnie wkładać po 3
malinki do każdej.Piec w 190°C przez 25 minut (mrożone troszkę dłużej) do suchego patyczka.Smacznego :)
