Wykonanie
Farsz :-1/2 kg
pieczarek-1/2 kg
mięsa mielonego-1
cebulka-15 dkg
margaryny-
sól-
pieprz-
vegetaCiasto naleśnikowe :-2 szklanki
mleka-2 szklanki
wody-3
jajka-2 łyżki
magii-1/2 łyżeczki
soli- 3 szklanki
mąkiPrzy pomocy miksera wszystkie składniki połączyć na jednolitą masę ..1 szklankę ciasta , odlać do obtaczania krokietów z reszty smażyć naleśniki .Panierka:- ciasto naleśnikowe-
bułka tartaDo smażenia krokietów :-
olejPieczarki opłukać pod bieżącą
wodą,pokroić na mniejsze części ugotować( 15-20 minut),Następnie przesmażyć na
maśle lub
margarynie drobno pokrojoną
cebulkę i ugotowane,odcedzone
pieczarki ,doprawić
przyprawami według uznania )Następnie tak przygotowane
pieczarki wystudzone dodajemy do przyprawionego
mięsa mielonego (
mięso mielone przyprawiamy do smaku ostrożnie ponieważ mamy przyprawione
pieczarki ).Wszystko razem , dobrze wyrabiamy dłonią.Na środek każdego naleśnika dajemy , farsz i równomiernie rozsmarowujemy po całości złożyć krokiety.Maczać krokiety w cieście a następnie obtaczać w
bułce tartej .Smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym tłuszczu .Podajemy z
sosem czosnkowym ,czerwonym barszczem...Smacznego !!!!