Wykonanie
Roladki proste i pyszne ,dostarczające dużo energii.
Ziemniaki ,sos ,surówka i mamy gotowy pyszny obiad.Polecam


Składniki :-1 kg
schabu wieprzowego-30 dkg
boczku-5
ogórków konserwowych-
musztarda chrzanowa( według uznania )-
sól-
pieprz-delikat do
mięs (czerwony)-2 łyżki
mąki pszennej-
olej lub
margaryna do smażeniaPrzygotowanie :
Schab płuczemy,pod bieżącą
wodą rozbijamy tłuczkiem,posypujemy
przyprawami ,następnie smarujemy
musztardą.Na każdym ,płacie
mięsa kładziemy plaster
boczku i plaster
ogórka(
ogórka przekroić wzdłuż na pół).Zwijamy w rulon spinamy wykałaczkami.Roladki obsmażamy z każdej strony,gdy będą już obsmażone z każdej strony podlewamy
wodą i dusimy 30 minut (wyparowany sos uzupełniać
wodą)Powstały
wywar, zagęścić robimy ,zaklepkę z
wody i
mąki3/4 szklanki
wody ,2 łyżki
mąki. Tak przygotowaną zaklepkę wlewamy powoli do
wywaru (w zalezności jak gęsty chcemy uzyskać sos) mieszamy i zagotowujemySmacznego!!!