ßßß

Składniki :-1 kg schabu wieprzowego-30 dkg boczku-5 ogórków konserwowych-musztarda chrzanowa( według uznania )-sól-pieprz-delikat do mięs (czerwony)-2 łyżki mąki pszennej-olej lub margaryna do smażeniaPrzygotowanie :Schab płuczemy,pod bieżącą wodą rozbijamy tłuczkiem,posypujemy przyprawami ,następnie smarujemy musztardą.Na każdym ,płacie mięsa kładziemy plaster boczku i plaster ogórka(ogórka przekroić wzdłuż na pół).Zwijamy w rulon spinamy wykałaczkami.Roladki obsmażamy z każdej strony,gdy będą już obsmażone z każdej strony podlewamy wodą i dusimy 30 minut (wyparowany sos uzupełniać wodą)Powstały wywar, zagęścić robimy ,zaklepkę z wody i mąki3/4 szklanki wody ,2 łyżki mąki. Tak przygotowaną zaklepkę wlewamy powoli do wywaru (w zalezności jak gęsty chcemy uzyskać sos) mieszamy i zagotowujemySmacznego!!!