ßßß


Składniki :1/2 kg fileta z kurczaka4 jajka1 cebulaprzyprawy sól,magi ,pieprz,delikat czerwony3 łyżki masła lub margarynyżółty sermąka ,bułka tarta ,jajka (do obtaczania kotletówPrzygotowanie:Mięso rozbijamy następnie posypujemy przyprawami solą,delikatą czerwoną ,pieprzem .Obtaczamy w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej ,( kotlety usmażyć)Cebulę kroimy w krążki smażymy na maśle ,gdy już będzie miękka wbijamy jajka doprawiamy przyprawami i wszystko mieszamy . Takie jajka nakładamy na całego usmażonego kotletaNastępnie nakładamy pokrojony w paski ser żółty .Takie kotlety można włożyć na 10 minut do piekarnika aby ser się rozpuścił lub do mikrofali na chwileczkę .Można także gdy pieczemy drugą stronę kotleta włożyć na niego jajka ,ser i przykryć pokrywką na chwileczkę ,wtedy ser wspaniale się rozpuści .Smażymy na wolnym ogniu .Podajemy z ziemniakami ,surówkami keczupemSmacznego !!!