ßßß
Składniki na 2 duże porcje (albo 2 dorosłe + dziecko):1 brokuł1 puszka krojonych pomidorów (400g)pół opakowania mozzarelli z zalewy (ok.65g)bazyliasól, pieprz do smakułyżka oleju rzepakowegoPomidory włożyć do rondelka, zagotować. Dodać łyżkę oleju, bazylię, sól i pieprz do smaku. Chwilę pogotować, zmiksować blenderem na gładką masę.Brokuła wrzucić do osolonego wrzątku i gotować do miękkości. Odcedzić (nie wylewać wody!). Przełożyć do naczynia blendera i zmiksować na gładką masę. Dolewać wodę z gotowania brokuła do uzyskania odpowiedniej kremowej konsystencji.Zupy kremy nalewać na talerze jednocześnie z dwóch stron. Podawać z kawałkami mozzarelli.1 porcja to ok. 230kcal, węglowodany: 21g, białko: 12g, tłuszcze: 11gSMACZNEGO!