Wykonanie

Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 19 , 00 złSKŁADNIKI na
sałatkę:300 g
makaronu muszelki150 g
tuńczyka z puszki w sosie własnym2
jajka na twardo250 g
czerwonej fasoli250 g
kukurydzy250 g
zielonego groszku2
ogórki konserwowe1/2 białej
cebuli1 łyżeczka
soku z cytryny2 łyżki
majonezu1 łyżka
jogurtu1 łyżeczka
musztardy1 łyżeczka
sól,
pieprzPRZYGOTOWANIE sałatki makaronowej z
tuńczykiem:
Makaron gotujemy (al dente) w osolonej wodzie.
Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do wystygnięcia i kroimy w kostkę.
Ogórki kroimy w kostkę,
cebulę siekamy.Wystudzony
makaron przekładamy do miski. Dodajemy
tuńczyka,
jajka,
ogórki,
cebulę,
groszek,
czerwoną fasolę,
majonez,
jogurt i
musztardę. Doprawiamy
solą i
pieprze. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Przed podaniem skrapiamy
sałatkę świeżym
sokiem z cytryny. Smacznego.