Na obiad proponuję roladki z piersi kurczaka z grzybami . Danie proste i szybkie do wykonania. Mało pracy, a efekt wspaniały.Składniki:80 dag piersi z kurczaka25 dag grzybów1 cebula1 jajkopół łyżeczki mielonej papryki4 łyżki tartej bułki1 łyżka mlekaolejsółpieprzFilety kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem, najlepiej przez folię, oprószamy solą i pieprzem. Grzyby czyścimy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na łyżce oleju smażymy cebulę, grzyby, doprawiamy solą i pieprzem i razem smażymy przez 15 minut. Można dodać łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. Na każdy filet nakładamy farsz, rolujemy filet w roladkę i spinamy wykałaczką. Przed smażniem roladki panierujemy najpierw w jajku roztrzepanym z łyżką mleka, a następnie w bułce tartej. Kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z wszystkich stron, aż roladki się zrumienią. Do panierki możemy dodać trochę ziaren sezamu lub użyć utłuczonych płatków kukurydzianych.Smacznego!