Przepyszna i bardzo prosta przekąska, wszystkie pieczarki zniknęły nim ostygły :) Najlepiej smakują z pieczywemczosnkowym.Do przygotowania 16 sztuk potrzebujesz:- 16 średnich pieczarek- pół średniej cebuli- jajka- bułki tartej- odrobiny mleka- soli, pieprzu i papryki- oleju do smażeniaUmyj pieczarki i wykrój z nich nóżki, będą one potrzebne do farszu. Nóżki i cebulę pokrój na drobną kostkę i usmaż na patelni z odrobiną soli aż pieczarki zrobią się lekko złote. Roztrzep jajko z odrobiną mleka , szczyptą soli, pieprzu i papryki. Gdy farsz ostygnie napełnij nim kapelusze dociskając, by farsz mocno się trzymał. Zanurz kapelusze w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z 2cm warstwą oleju do zezłocenia po dwóch stronach. Ostrzegam, że w pieczarce w czasie smażenia zbiera się odrobina gorącej wody, którą ktoś wybitnie łakomy może się poparzyć xD.Smacznego!