ßßß Cookit - przepis na Smażone faszerowane pieczarki

Smażone faszerowane pieczarki

nazwa

Wykonanie

Przepyszna i bardzo prosta przekąska, wszystkie pieczarki zniknęły nim ostygły :) Najlepiej smakują z pieczywem czosnkowym.
Do przygotowania 16 sztuk potrzebujesz:
- 16 średnich pieczarek
- pół średniej cebuli
- jajka
- bułki tartej
- odrobiny mleka
- soli, pieprzu i papryki
- oleju do smażenia
Umyj pieczarki i wykrój z nich nóżki, będą one potrzebne do farszu. Nóżki i cebulę pokrój na drobną kostkę i usmaż na patelni z odrobiną solipieczarki zrobią się lekko złote. Roztrzep jajko z odrobiną mleka , szczyptą soli, pieprzu i papryki. Gdy farsz ostygnie napełnij nim kapelusze dociskając, by farsz mocno się trzymał. Zanurz kapelusze w roztrzepanym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni z 2cm warstwą oleju do zezłocenia po dwóch stronach. Ostrzegam, że w pieczarce w czasie smażenia zbiera się odrobina gorącej wody, którą ktoś wybitnie łakomy może się poparzyć xD.
Smacznego!
Źródło:http://markowewypieki.blogspot.com/2013/03/smazone-faszerowane-pieczarki.html