Zdecydowanie szybki i zdrowy obiad. Moi mięsożercy wcinali bez szemrania i nie dziwota, bo to smaczności jak nie wiem co :)350 gramów makaronu (użyłam pełnoziarnistych świderków)400 gramów mrożonego szpinaku150 gramów fety6 kawałków suszonych pomidorów w olejuziołowym3 - 4 ząbki czosnkupieprz czarnyMakaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić.Szpinak rozmrozić, podlać go 3 łyżkami oleju lub klarowanego masła, dodać zmiażdżony czosnek, smażyć do zgęstnienia. Potem wrzucić rozkruszony ser feta oraz pokrojone w kosteczkę pomidory.Wszystko razem podgrzewać ciągle mieszając do rozpuszczenia sera, dodać pieprz, soli już nie dawałam ze względu na fetę.Do garnka wrzucić makaron, wymieszać, podgrzać i podawać. Ja na talerzach posypałam jeszcze dodatkowo pokruszoną resztą sera.