Wykonanie
Ciągle od kogoś słyszałam że
szpinak jest nie dobry. Wreszcie postanowiłam sama wypróbować. W sklepie kupiłam
makaron muszle i postanowiłam go przygotować ze
szpinakiem. Przepis z zaczerpnęłam z opakowania
makaronu Bardzo byłam ciekawa reakcji moich najbliższych, bo przecież za
szpinakiem nie przepadają. Jednak okazało się że wszystkim bardzo smakowało.
Składniki:1 opakowanie
makaronu dużych muszli2 opakowania
mrożonego szpinaku2 opakowania
sera feta2 puszki krojonych
pomidorów6 ząbków
czosnkuolejsólpieprzWykonanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. 4 ząbki
czosnku posiekać i podsmażyć na
oleju, dodać rozdrobniony
szpinak i dusić aż zgęstnieje.
Ser rozetrzeć i dodać do
szpinaku, całość dobrze wymieszać i przyprawić
solą oraz
pieprzem. Z pozostałego
czosnku i
pomidorów przygotować sos i wyłożyć trochę na dno naczynia do zapiekania. Muszle napełniać farszem
szpinakowym, ułożyć na sosie, posypać drobno startym
żółtym serem i zapiec.Smacznego!